Nyt fra DLO - Stil samme krav om normeringer i alle typer daginstitutioner

Onsdag d. 7. juni 2023

Fra 1/1-24 skal private daginstitutioner modsat alle andre typer børnehaver og vuggestuer oplyse normeringer for den specifikke institution. Alle andre daginstitutioner i kommunen skal kun stå på mål for at der i kommunen gennemsnitligt er det antal voksne, som loven kræver. At stille skrappere krav til de private daginstitutioner giver ingen mening, mener DLO: 

 

Private daginstitutioner skal leve op til samme kvalitetskrav og får samme tilsyn som alle andre daginstitutioner i kommunen. Det gør de med glæde, og har oftest også gode normeringer. Men at stille krav om mere bureaukrati til de private end man gør til andre daginstitutioner er urimeligt. De får oven i købet ikke økonomisk kompensation for de ekstra administrative opgaver, sådan som de kommunale institutioner gør” vurderer man i daginstitutionernes organisation, DLO. Sekretariatschef Tanja Krabbe uddyber:

 

“Særkrav til de private institutioner stiller mange små private vuggestuer og børnehaver i udkantsdanmark dårligere end de store kommunale daginstitutioner i byerne. Særkrav til de private rimer tilmed dårligt på regeringens erklærede mål om at frisætte velfærds institutionerne og byde civile kræfter velkommen” tilføjer Tanja Krabbe.

 

At stille bureaukratiske krav til de små private institutioner er endnu mere urimeligt, fordi især vuggestuerne får ringere tilskud end alle andre vuggestuer, oplyser DLO. Regler, som DLO nu vil arbejde for at ændre. 

kontakt:

sekretariatschef Tanja Krabbe 93399065